Top 5 najpopulárnejších štýlov sedačiek, ktoré nevychádzajú z módy

Top 5 najpopulárnejších štýlov sedačiek, ktoré nevychádzajú z módy

Trendy interiérového dizajnu sa každoročne menia, no tak ako v móde, aj tu platí, že niektoré štýly a typy sú nesmrteľné a opakovane rotujú desaťročiami času. Pri sedačkách môžete dbať na to, čo je moderné, no keďže ide o investíciu na dlhé obdobie, oplatí sa vybrať si s ohľadom na nasledujúcich niekoľko rokov. Vychádzať môžete z osobného vkusu, už zariadenej domácnosti a funkčných požiadaviek.

Sedacia súprava je dominantný prvok interiéru z hľadiska dizajnu a zároveň musí dokonale spĺňať svoju funkciu. Vždy je preto lepšie spoľahnúť sa na výrobcov zakladajúcich si na kvalite. Inšpirujte sa nasledujúcimi štýlmi, ktoré stále vedú v rebríčkoch obľúbených sedačiek.

Chesterfield

Tento anglický typ sedačky patrí medzi ikony sedacích súprav. Typická je gombíkovým prešívaním a okrúhlym zakončením opierok na ruky, ktoré sú v rovnakej výške ako zadná opierka. Chesterfield sa od svojho vzniku (18. storočie) naprieč históriou menil, ale jeho podstata zostáva rovnaká dodnes. Stále ide o veľmi obľúbený štýl sedačiek symbolizujúci exkluzivitu a luxus. Toto neutíchajúce nadšenie pre tento štýl pozorujeme aj u nás v Alfemo podľa popularity našej sedačky Bradford. Zapadne aj do moderného interiéru, ale získava si srdcia nadšencov pre klasický vintage štýl obývačky. Vynikne aj v domácnostiach v štýle steampunk, industrial alebo loft.

Tuxedo

Podobná gombíkovým prešívaním, ale iná tvarom je sedačka Tuxedo, ktorej pôvod siaha do 20. rokov minulého storočia v New Yorku a symbolizuje prvý náznak moderných štýlov sedačiek. Typická je hranatými tvarmi, vysokou opierkovou časťou, ale i pohodlnosťou, doplnenou zväčša o vankúše, ktoré vypĺňajú rohy operadiel. U nás tomuto štýlu zodpovedá napríklad sedačka Edith. Typické tvary Tuxeda sa objavujú v moderných súmerných líniach sedačiek dodnes a tak nemožno pochybovať o tom, že základy tohto štýlu nikdy tak celkom nevymiznú.

topsofa1
topsofa2

Lawson

Univerzálny štýl symbolizujúci pohodlnosť, mäkkosť a harmóniu. Sedačky štýlu Lawson zapadajú prakticky do akéhokoľvek interiéru, hodia sa do vidieckych domácností v provensálskom či škandinávskom ladení. Typické pre ne sú vankúše tvoriace zadnú časť, oddelené od rámu sedačky, opierky na ruky nižšie než zadná časť, vďaka čomu na nej môžete pohodlne nielen sedieť, ale i ležať.

English rolled arm

Podobným oddychovým ladením je typická sedačka štýlu English rolled arm s hlbokým sedom, kde sú opierky na ruky extrémne znížené oproti zadnej časti. Ide taktiež o sedačky typické pre anglický vidiek, zamerané na pohodlie. U nás takýmto tvarom vyniká napríklad sedačka Cley.

Modulárne sedačky

Sektorové sedačky sú dlhodobo veľkým hitom, nazývajú sa tiež sedačky na mieru. Obvykle ide o súmerné, hranaté tvary jednotlivých komponentov, ktoré sa dajú vyskladať a vytvoria kompletnú sedačku presne tak, ako potrebujete. Aj u nás v ponuke máme rohové sedačky Palermo, ktoré sa hodia do rôznych štýlov domácností, vynikajú čistotou, minimalistickým šarmom a môžete si vďaka samostatným modulom vytvarovať originálnu sedaciu súpravu snov.

Nákupný košík
Scroll to Top
Tlačidlo "Späť nahor"